background image
2017: Sep

2016: Mei  | Jan

2015: Sep

2014: Jan

2013: Maa  | Jan

Nieuws

Certificeren in de toekomst

KunstKeur onderzoekt de mogelijkheden om de certificering van aanbieders in de kunsteducatie over te dragen.

KunstKeur is in gesprek met Hobéon en daarbij gaat het om de certificering van individuele kunstenaar/docenten,  instellingen die kunsteducatie aanbieden. Hobéon certificeert instellingen voor kunsteducatie en amateurkunst op basis van het kwaliteitskader van Cultuurconnectie (november 2014). Ook voor instellingen die geen lid zijn van Cultuurconnectie staat certificering op basis van dit kader open.

In de gesprekken wordt ook gezocht naar mogelijkheden om bedrijfsvormen waarin zzpers samenwerken, voor certificering in aanmerking te laten komen. Kern criterium is natuurlijk dat de kwaliteit van het kunst educatieve aanbod goed geborgd is ook als de verantwoordelijkheid voor het aanbod primair bij de kunstenaar/docent ligt.

Samen met Hobéon willen we bewaken dat aanbieders van kunsteducatie gecertificeerd kunnen worden. Daarbij speelt het wel of niet lid zijn van een branche organisatie geen rol. Natuurlijk streven we ook naar heldere en relevante beoordelingscriteria die ruimte geven aan de creativiteit en ontwikkelingen in onze sector. Het gaat daarbij om criteria die belangrijk zijn voor de deelnemers aan de kunsteducatie en amateurkunst.

 

Kunstkeur op LinkedinKunstkeur op Twitter